Cassandra Syndrom

by Bad Spit

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

      name your price

     

1.
2.

about

Adressa anmeldelse av Cassandra Syndrom: 5/6

"Årets nifseste?
Konspirasjonsteorier og dommedagsprofetier – ambisiøst, utfordrende og bra.
Tittelen på denne to spor og tjue minutter lange utgivelsen fra Trondheimsrapperen Bad Spit sier såpass mye om disse låtene at den bør forklares: «Room 101» er et uttrykk fra George Orwells «1984», og viser til et til et slags torturkammer der den uheldige blir utsatt for sine verste mareritt – mareritt som i et totalitært samfunn også er kjente for styresmaktene. «Cassandra Syndrome» på sin side betyr dommedagsprofetier som ikke blir trodd, men som likevel viser seg å være riktige.
Fra å være en «sjokk»-rapper med nærmest utstudert politisk ukorrekte meldinger om sex, vold og lemlestelse, kaster Bad Spit seg med andre ord over konspirasjonsteorier og besk samfunnskritikk. Og jo da, dette er faktisk utrolig fett. Nesten halsbrekkende ambisiøst, særlig på tekstsiden – dynket i dyster, nærmest apokalyptisk og nifs musikalsk atmosfære. «Cassandra Syndrom» er et kvarter langt verk i fire deler med gjestevers fra Stillborn og Venom, mens «Problem – Reaksjon – Løsning (remix)» er en ganske annerledes remix av den mest politiske låten fra fjorårets album «Bag full av våpen – hodet fullt av dataspill».
Bad Spit rapper også denne gangen bra, med god flyt, timing og akkurat passe tyngde og autoritet i stemmen. Produksjonen er også et hakk bedre enn på fjorårets album. Men det beste er at tekstene faktisk gir tankemat i flere enn to runder. Alle som gidder å ta norsk hiphop videre fra hverdagstrivialiteter og eget rulleblad fortjener honnør. En utgivelse som med sitt utfordrende innhold tar både trøndersk og norsk hiphop et steg videre.
Høydepunkt: «Cassandra Syndrom»
-Vegard Enlid

credits

released January 1, 2005

Produced by Bad Spit

tags

license

all rights reserved

about

Bad Spit Trondheim, Norway

contact / help

Contact Bad Spit

Streaming and
Download help